15 maart Concert OTRA in Stadsgehoorzaal Vlaardingen

De Stadsgehoorzaal en het Zomerterras presenteren: een intiem concert, goed gezelschap, een mooi glas wijn en een lekker hapje. Deze concertserie is voor muziekliefhebbers en levensgenieters!

OTRA

OTRA is een uniek orkest dat bestaat uit musici uit heel de wereld die studeren aan de enige Argentijnse Tango opleiding van Europa bij Codarts in Rotterdam. Het orkest staat onder leiding van Leo Vervelde en trad de laatste jaren op in Spanje, Duitsland, België,  Frankrijk en Buenos Aires. In het programma worden naast traditionele tango’s en aan het genre verwante ritmen (milonga ciudadana, milonga campera, vals criollo) de verbindingen gezocht met de huidige tijd.

Nadat Leo Vervelde in 1986 zijn eerste bandoneón bemachtigd had, studeerde hij een tijd bij Juan José Mosalini in Parijs. In 1988 richtte hij met Carel Kraayenhof Sexteto Canyengue op, genoemd naar de kenmerkende pulserende groove van de tango. Tot 1999 leidden Vervelde en Kraayenhof het sextet samen. Wederom samen met Kraayenhof richtte Vervelde de unieke opleiding Argentijnse tango op aan het Rotterdams Conservatorium. Waar hij 20 jaar geleden ook orkest OTRA begon.

Muziek in de Harmonie

‘Ontmoeting’, dat is het sleutelwoord bij de Muziek in de Harmonie-reeks. Ontmoet vrienden en bekenden, ontmoet andere levensgenieters en ontmoet talentvolle musici. In de Harmonie, die speciaal voor deze concertserie wordt ingericht met tafeltjes en stoeltjes, beleeft u een muzikale middag. De concerten zijn nooit hetzelfde, maar altijd van kwaliteit. Of het nu gaat om klassiek, jazz of wereldmuziek. In de pauze geniet u van een heerlijk glas wijn speciaal uitgekozen door de vinoloog van Knaap Wijnen, “wijn die proeft als de smaak van de muziek”. En natuurlijk ook met een heerlijk bijpassend hapje.

Toegangprijs: 12,50 euro
U kunt hier kaarten reserveren.
www.stadsgehoorzaal.nl