Tangolessen Peter & Ina

peter ina tango groningenDe Argentijnse Tango leeft in het hart van Groningen. “Ocho de Mayo” is de oudste tangoplek in Groningen en bevindt zich in de voormalige “Red light zone” van onze prachtige Hanze stad. Op deze plek geven Peter & Ina 3 avonden per week hun tangolessen. Ze zijn ervaren docenten die lesgeven in de Argentijnse tango dans vanuit een goed doordachte didactische aanpak. Een toegankelijke methode, die beginners snel op het juiste been zet en voldoende prikkels biedt voor gevorderde dansers.

Daarnaast geven Peter & Ina regelmatig optredens en dansdemonstraties en organiseren ze salons, workshops en tangovakanties. Ze bezoeken jaarlijks Buenos Aires om “up to date” te blijven, inspiratie op te doen en voor hun eigen plezier in salons te dansen met de Argentijnse Porteños. In de lessen laten ze de dansers vooral kennis maken met de structuur van de Argentijnse tango waardoor inzicht en creativiteit binnen de dans ontstaan. Er wordt extra veel aandacht besteed aan houding, techniek, muzikaliteit en sensualiteit (connectie en zachtheid).Daarbij staan plezier en het genieten in de dans uiteraard voorop.

Peter en Ina zijn “Tango omnivoren” en staan bekend om hun uitstekende didactische kwaliteiten. Hun optredens laten zien dat de Argentijnse tango een boeiend spel is van leiden en volgen en vallen op door hun bijzondere elegantie, dynamiek en muzikaliteit.

Meer informatie: peterenina.nl