Tangolessen: Tango Talks

TangoTalks…een dialoog zonder woorden…

rene en gabrielleIn 2002 hebben Gabriëlle en René tangoschool TangoTalks opgericht, waarin de traditionele Argentijnse tango het uitgangspunt is. Bij de hogere niveau’s wordt ook aandacht besteed aan meer eigentijdse, of zogenaamde neotango invloeden. Onze stijl kenmerkt zich door een eclectisch gebruik van traditionele en eigentijdse elementen in dansstijl en muziekkeuze. Vandaar dat onze lessen een combinatie vormen van de gesloten stijl (de omarming) èn de open stijl (ruimte tussen beide lichamen), als ook van improvisatie-oefeningen èn gecompliceerde dansmotieven.

Je bent bij ons vrij om te kiezen in stijl…sterker nog, na verloop van tijd creëert een ieder zijn eigen stijl. Als rode draad in onze cursus geldt de opvatting dat je de dans kunt beschouwen als een interpretatie van de muziek. Naast klassieke tango muziek wordt er in onze lessen en salons ook gebruik gemaakt van neo-tango en andersoortige muziek.
Onze benadering van tango beoogt een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een eigentijdse tangocultuur. TangoTalks organiseert onder meer tangofeesten op bijzondere locaties, zoals in het hippie paradijs en culturele vrijhaven Ruigoord, tournees van de Argentijnse neotango band Narcotango in Nederland en multidisciplinaire tango performances, zoals de cross-overs tussen flamenco & tango in onze Peña`s en TangoTekens (2006).

Website: www.tangotalks.com