Tangolessen: Tangoschool La Escuela

Tangoschool La Escuela in Groningen is opgericht door Bettie Bolks. Zij geeft les sinds 1992. Zij ondersteunt haar grote kennis van de tango met elementen uit de Alexandertechniek, een bewegingsleer die de balans en coördinatie verbetert en een gemakkelijke en effectieve manier van bewegen bevordert.

http://tango-dansen.nl/danstango/wp-content/uploads/2015/02/la-escuela-bettie-bolks-groningen.jpgTussen 2003 en 2009 gaf zij ruim 3 maanden per jaar les bij de gerenommeerde tango-academie van Susana Miller in Buenos Aires (Argentinië) en daarnaast leerde zij de kneepjes van het vak van ervaren Argentijnse dansers, waarmee zij sinds 1997 in de milonga’s van Buenos Aires danst. Onder andere deze ervaring heeft haar tot een uitstekende volger én leider gemaakt. Zij gaf in verschillende steden in Nederland les. Daarnaast in België, Frankrijk, Zwitserland en erg veel en nog steeds in Duitsland.

La Escuela geeft les in de milonguero-stijl, die zich kenmerkt door een innige danshouding en waar de nadruk ligt op de communicatie: tussen de danspartners onderling, met de muziek en met de paren op de dansvloer. Wie eenmaal met deze stijl begonnen is, komt er niet meer vanaf. Dat geldt voor mannen én vrouwen, omdat zij zorgt voor een grote innigheid en harmonie. En het is belangrijk voor ons dat er in de lessen zonder druk en met plezier geleerd wordt!

In de beginnerscursus van Tangodansschool La Escuela maak je op een eenvoudige en rustige manier kennis met de muziek, basisfiguren, danshouding en het opwindende samenspel tussen leider en volger. Proeflessen zijn 3 keer per jaar bij aanvang van de cursus. In Groningen is een bloeiende tangocultuur ontstaan waar wekelijks meerdere mogelijkheden worden geboden om de tango te dansen. De stad mag zich daarom rekenen tot de grootste en gezelligste tangocentra van Nederland.

Meer informatie: www.laescuela.nl